Owsianka pachnąca Indiami

Pamiętacie nadzienie do Peshwari Naan, tu jest link. Otóż, jest ono idealne do przechowywania w słoiku i świetnie pasuje do porannej owsianki.
Owsianka smakuje wspaniale, jest kremowa, przepełniona aromatem kardamonu, cynamonu i pistacji. Na pewno ją polubicie.


Składniki na porcję:
  • 300g mleka koziego (może być krowie)
  • 50g płatków owsianych
  • 2 łyżki mieszanki pistacji, wiórek kokosowych i kardamonu
  • niewielki kawałek pokruszonego cynamonu
  • garść rodzynek
  • łyżka gęstego serka śmietankowego lub jogurtu greckiego do dekoracji
Składniki na owsiance łączymy razem i gotujemy na małej teflonowej patelni około 10 minut. Owsiankę przekładamy do miseczki, dekorujemy serkiem bądź jogurtem oraz posypujemy wiórkami, pistacjami i rodzynkami.

Smacznego...


Komentarze

  1. bardzo fajna, i przede wszystkim smaczna owsianka ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Naprawdę polecam a mieszanka przyda się i do innych dań:)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty